Joan Verdú, 16è a la Copa del Món de Copper Mountain
Joan Verdú ha disputat aquest vespre, en horari andorrà, el gegant de la Copa del Món de Copper Mountain, als Estats Units. Verdú ha estat 16è.
L’esquiador andorrà ha finalitzat amb un temps final de 2.32.99, a 2.01 del guanyador de la cursa, que ha estat l’austríac Stefan Brennsteiner, amb 2.30.98. Segon ha sigut el noruec Henrik Kristoffersen amb +0.95, i tercer el croata Filip Zubcic, amb +1.00.
A la primera mànega, Verdú ha finalitzat amb el 26è temps, amb 1.15.65, a 2.38 del millor de mànega, que era l’austríac Stefan Brennsteiner amb 1.13.27. A la segona mànega, sortint el quart amb la inversió, l’andorrà marcava el millor temps en travessar la línia de meta i finalment amb el pas de tots els esquiadors acabava en la 16ª posició definitiva.
Se situa 13è a la general de gegant
L’andorrà venia de ser 12è a Sölden, a la primera cursa de la temporada de Copa del Món, celebrada el passat 26 d’octubre. Amb la 16ª plaça d’avui, Verdú ha sumat 15 punts, que amb els 22 de Sölden fan un total de 37 que el situen 13è a la classificació general de gegant de la Copa del Món.
Beaver Creek, diumenge 7 de desembre
La pròxima cita del calendari WC de gegant serà també als Estats Units, en aquest cas a Beaver Creek, el diumenge 7 de desembre, amb la primera mànega a les 18:00h i la segona a les 21:00h, hora andorrana.
Joan Verdú, esquiador: “Dia complicat, sobretot a la primera mànega, que no m’he adaptat gens, sincerament. Per sort, per la segona ho he pogut corregir, he canviat un parell de coses que m’han funcionat molt millot, m’he sentit més competitiu i he fet molt bona segona, sisè de la mànega tot i haver fet un gran error a la zona plana. Si no, és bastant probable que hagués guanyat la mànega. Això em dona més confiança i em reconec més a mi mateix en aquesta segona que no pas en la primera, que no he agafat el ritme de dalt a baix i ha sigut bastant frustrant. Però, bé, acabem setzens i si el nostre pitjor dia fem setzens a la Copa del Món, sabem que tenim molt marge de millora. Traurem el positiu i per la setmana que ve a donar gas”.
Juan Lago, responsable de l’equip elit: “Estic content amb el resultat d’avui perquè forma part d’un procés. Després de més de deu anys amb el mateix material, aquesta nova marca ens aportarà molt i crec que estem en un bon camí. L’adaptació del material és qüestió de temps. Després de dues curses penso que estem fent un bon treball, el Joan està treballant molt bé està esquiant molt bé i estem arribant al nivell òptim, al que volem tenir”.
FOTO: Alexis Boichard / Agence Zoom
Accés Delegats Tècnics